ANUFRA A LA PRESENTACIÓ DE L’INFORME GLOBAL SILMAR 2015

El passat 3 de juny l’equip d’Anufra va ser present a la presentació de l’Informe Global Silmar (IGS) de l’estat del medi marí litoral de la Costa Catalana del període 2015-2016 per l’entitat Fundació Mar.

La jornada va consistir en la presentació, a càrrec de Miquel Ventura (fundador de Fundació Mar) i Xavier Salvador (biòleg especialista en l’àmbit marí), de l’informe anual del projecte Silmar, el qual promou l’estudi, el coneixement i la conservació activa del medi litoral de la Península Ibèrica a escala local, enfocada tant a agents públics, empreses com a la societat en general.

1
Fotografia del dia de la presentació. FONT: Fundació Mar

Durant la presentació es van comentar diversos aspectes relacionats amb aquest projecte. En primer lloc la situació de les 18 estacions Silmar al llarg del litoral català, però també a les Illes Balears. En segon lloc la recopilació de dades, plasmades en una sèrie de plànols que mostren la qualitat ambiental del litoral rocós (projecte CARLIT juntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua) o les zones amb espècies endèmiques, entre d’altres; per definir la interpretació d’aquestes dades, exposades en format gràfic mostrant diferents tipus d’impacte i el seu grau d’afectació sobre el medi, el nombre d’espècies amenaçades, etc.

Plànol Costa Brava
Plànol del projecte CARLIT a la zona de Sant Feliu de Guíxols FONT: Fundació Mar

Finalment la jornada va finalitzar amb un temps per a les preguntes dels oients amb la idea de generar un petit debat sobre l’afectació del canvi climàtic i les accions antròpiques sobre el medi litoral.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *