ANUFRA VISITA BCASA, BARCELONA CICLE DE L’AIGUA

El passat 25 de maig l’equip d’Anufra va visitar les instal·lacions de l’empresa Barcelona Cicle de l’Aigua S.A. de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta visita es va dur a terme gràcies al Col·legi de Geòlegs de Catalunya @colgeocat.
Amb la presentació de MªJose Checa, l’equip de BCASA ens va explicar els serveis de gestió envers el clavegueram, les alertes d’inundabilitat del riu Besós i altres, les alertes qualitatives de les aigües de les platges i les fonts, de l’àmbit de Barcelona ciutat.
Ens van mostrar les possibilitats del SIG SITE, que s’utilitza per accedir a totes les dades disponibles: 1532 km de xarxa de clavegueram, 282 pous, 47 piezòmetres, 1029 sondeigs, i 1662 fonts, així com la situació de mines d’aigua, o refugis de la guerra civil, entre d’altres.
Posteriorment, vam realitzar dues visites, primer vam visitar el sistema pioner de drenatge sostenible urbà al barri de Zona Franca just al costat de les oficines de BCASA.

Foto drenatge

La segona visita ens va donar accés al Dipòsit de Retenció d’Aigües Pluvials de Joan Miró, encarregat d’emmagatzemar i laminar les aigües provinents de fortes pluges, situat just al costat del centre comercial les Arenes.

Foto dipòsit

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *